×

AcademyCph   ·   Havnegade 49   ·   1058 København K

Indlæg

Broen mellem psykoterapi og mindfulness

Henriette Boysen

Psykoterapeut

15. oktober, 2018
Kan du og din klient være i nuet?

En videreuddannelse der kan bygge bro mellem psykoterapi og mindfulness.En videreuddannelse der kan bygge bro mellem psykoterapi og mindfulness.

Marianne Bentzen og Jacob Piet Jakobsen står op for, at du ikke kan have et reelt helende møde med en klient, hvis du ikke også har et møde med dig selv. Der kan kun opstå et mødeøjeblik mellem dig og din klient, hvis du som professionel omsorgsperson er i stand til at fordybe dig kropsligt, sanseligt og møde dig selv i din helhed. Det kan lyde langhåret, men der er noget om det.

Hvis vi skal facilitere klienters væren, er vi nødt til at kunne være i nuet selv, lytte indad og ikke blot nå til det analytiske perspektiv af klientens problemstilling. Vi skal kunne invitere op til dans med vores væren, for sammen at kunne dvæle ved det, der er smertefuldt, og som kalder på forløsning. Det handler altså mere om at være end at gøre.

Klienter har brug for guidning og følgeskab i rejsen mod mere væren. Der er brug for, at terapeuten kan understøtte og skabe en tryg ramme om det mindfulde, så klienter kan entrere det rum, de af mange grunde har været nødt til at forlade i beskyttelsen af dem selv livet igennem.

Her kan terapeuter mangle redskaberne til at bygge bro mellem psykoterapi og mindfulness.

Marianne Bentzen og Jacob Piet Jakobsen har sammen udviklet en spændende videreuddannelse, der netop åbner vejen for hvordan mindfulness integreres i det terapeutiske rum. Hvordan man som terapeut kan tilegne sig mindfulness og meditations teknikker, for på den måde at støtte klienterne til kropslig forankring og sanselig fordybelse. En rejse der kun kan lykkedes, når modet, accepten og mildheden inviteres ind.

Vi glæder os til at blive klogere sammen !